Moj refren v pesmi Arboretum se je izpel.

Vse moje nekdanje, sedanje in prihodnje učence golfa obveščam, da se do nadaljnega selim na bližnje vadišče ob Ljubljani. Do konca letošnje sezone bom občasno še poučeval v Arboretumu, potem pa ne več. Prepričan sem in poskrbel bom da vas bo sveže in prijazno okolje tega vadišča navdahnilo za učenje in igranje golfa.

Slavko Papler

Prav tako bom v sezoni 2009 izpeljal 2. Slavko Papler Golf Challenge turnir. Vse podrobnosti o turnirju mojih učencev boste izvedeli na moji spletni strani.

Od Arboretuma se poslavljam po 12 letih poučevanja na tem igrišču. Za to spremembo sem se odločal veliko časa in o njej temeljito premišljeval, sama odločitev pa je nato padla praktično v sekundi. Razlogov zanjo ne bom navajal javno, jih bom pa vsakemu, ki ga to zanima, rad pojasnil.

Prvo leto moje prisotnosti in predanosti v Arboretumu leta 1997, takrat še na vadišču v parku, je bilo več kot čarobno. Vzdušje, ki smo ga skupaj z novimi golfisti ustvarjali je bilo tako prijetno, da skoraj nismo hoteli domov. Skromno vadišče z malo utico v kateri sta se skrivala avtomat za žogice in hladilnik s pivom in CocaColo, ter moja in Kraljičeva zvrhana mera znanja golfa je bilo povsem dovolj za vzpodbudo ljudi k včlanitvi v Golf Klub Arboretum. Takratna cena za pristopnino v klub je bila 7000 DM (3500€). V prvem planu je bilo, da bo igranje na tem igrišču skoraj zaprtega tipa, tudi zato mnogim ni bilo težko plačati tega zneska.

Še bolj navdušeni smo bili leto kasneje, pomladi 1998, ko smo odprli prvih devet lukenj, klubsko hišo z restavracijo ter driving range. Spomnim se, ko sva s Kraljičem prvič igrala 9 lukenj na tem igrišču (10.5.1998). Dani je odigral v 33. jaz pa v 35. udarcih. Še danes imam shranjeno števno kartico.

Začetek pesmi je bil lep, čudovit in bil sem srečen, vse je bilo perfektno, a le za kratek čas. Sledilo je bistvo zgodbe Arboretum, a sem vztrajal, ker mi je “Golf” tako narekoval.

Golf je izbral mene in ne jaz golf, zato živim za golf in tega mi nihče ne more vzeti.

Slavko Papler