Konec golfske sezone 2008

Zima je tu in prav tako čas za odmor. Tako kot zemlja in trava potrebujeta čas zase in počitek, tako tudi mi golfisti potrebujemo čas, da pozabimo na kake slabe udarce, na segmente zamaha, ki so nam povzročali grenkobo pri kontroliranju udarca, ter na kake neprijetne situacije med golfisti, katerih je bilo po mojem mnenju preveč, če ocenjujem kulturo obnašanja.

Pred dvema tednoma mi je neki gospod, prav tako golfist izrekel zanimiv stavek: «Golf zahteva zelo specifično vrsto obnašanja, katero pride do izraza je le pri igranju golfa«. Za ta stavek sem mu čestital in lahko rečem da je eden zelo redkih, ki se tako tudi obnaša.

Slavko Papler

Željo imam, da bi golfisti s krajšim ali daljšim stažem pokazali zanimanje za to specifično znanje in poznavanje pravil. PRO-ji vam z veseljem podamo to znanje ter razne sugestije na to temo.

Letošnje leto je prineslo kar nekaj novosti; izpeljali smo 1.Slavko Papler Golf Challenge, v začetku septembra sem zaradi mnogih razlogov zapustil igrišče Arboretum ter v jesenskem času dobil vlogo na športni televiziji ŠportTV, kot strokovni komentator za četrti dan turnirjev evropske turneje (PGAs European tour) v družbi vam vsem znanega komentatorja in golfista Boštjana Belčiča.

Sprememba je tudi na področju mojega sodelovanja z golf opremljevalci. Te dni sem se z Sašo Nemaničem – Nemo, dogovoril za sodelovanje v sezoni 2009. Z njim bom sodeloval, ker je entuziast na tem področju, ima posluh za golf, za golfiste in pravo mero strokovnega znanja za nasvet pri vašem nakupu golf opreme. Več o njegovi trgovini lahko preberete na www.golfarna.com.

V zimskem času delam na sebi, se učim raznih metod za čustveno in mentalno področje, seveda pa raziskujem tudi igro golfa in iščem čimbolj smiselne gibe v zamahu, kateri so potrebni za čimbolj optimalno geometrijo na katero se odzove fizika. Da poenostavim, iščem enostavnost, katero mi vsi potrebujemo.

Letos imamo tudi novopečenega golfista Aleša Brumna, kateri je osebni trener (kondicijski, fitnes) za boljšo telesno pripravo. Tudi mene osebno je prepričal naj poizkusim vodeni način treninga in lahko vam rečem, da sem pozitivno presenečen. Za razliko od običajne fitnes vadbe, ki je suhoparna, Aleš poskrbi da uživamo in se vsakič veselimo naslednjega treninga. Zanimivo. Več o njegovem načinu dela lahko preberete na spletni strani www.brumen.si

Vsem ki sem vam letos posredoval znanje golfa, lahko rečem da sem užival na lekcijah. Bilo je poučno, zabavno in zanimivo. Tisti ki ste letos šele začeli, vas je bilo prijetno spoznati in obdržati stike na prijateljski, kolegialni ali golfski ravni.

Najbrž vas zanima, kje bom poučeval naslednje leto? Se še dogovarjam, predvsem pa sigurno tam, kjer bo pravo vzdušje, strokovnost in pravi ljudje.

Slavko Papler

Za pravočasno obveščenost obiskujte mojo spletno stran. V kolikor imate kako vprašanje me pokličite ali pošljite e-mail.

Prijeten december in lep začetek 2009 vam želim. Slavko