Le kaj bo prineslo leto 2010

Prav »firbec« me matra kakšno bo leto 2010. Jaz sem namreč tip človeka, ki poizkuša živeti s tokom življenja, torej ne planiram kaj dosti. Z veseljem delam kar delam, ostalo pa, »kar pride, pride«.

Letos bom še vedno poučeval na isti lokaciji kot lani, torej na drivingu v bližini Ljubljane.

V letošnjem zimskem času je golf zveza v povezavi s Pga Slovenija in Fakulteto za šport, organizirala izobraževanje za Strokovni delavec v športu III –TRENER GOLFA. Kar 12 učiteljev golfa se nas je prijavilo na to izobraževanje, katero bo potekalo nekje do pomladi. Nato sledijo še izpiti. Izobraževanje vsebuje sodniški izpit, računalniško analizo udarca in puttanja, sistematika, strategija/taktika igranja, anatomija telesa, testiranje fizičnih sposobnosti, psihološka in čustvena priprava, pedagogika,.. In lahko rečem, da sem po prvih dveh predavanjih dobil precej potrditev o obstoječem znanju in seveda prejel še nekaj bogatega svežega znanja. Zelo poučno in uporabno.

Ta nivo znanja je sicer potreben predvsem za poučevanje mladinskih sekcij, tekmovalcev in reprezentance, vendar vemo, da znanja ni nikoli preveč tako da mi bo še kako prav prišlo pri vsakdanjem poučevanju rekreativnih igralcev in začetnikov.

December je mimo, kar pomeni da sem golfsko že aktiven. Sedaj, ko so vremenski pogoji še negolfski, sem občasno v »CLARUS INDOOR GOLF« v BTCju in lahko rečem, da je za popravljanje tehnike udarca odlična zadeva saj imamo na voljo tudi kamere (iz treh kotov hkrati) in vsak udarec tudi analiziramo.

Torej že obratujem in v kolikor imate željo po izpopoljnjevanju zamaha in puttanja, me lahko pokličete.