Končno sem našel čas za mojo spletno stran

Tako, sezona golfa 2009 je za nami. Septembra lansko leto sem zapustil igrišče Arboretum in sezono zaključil na bližnjem in zelo skromnem vadišču ob Ljubljani. Sledila sta dva meseca popolnega počitka, proti koncu januarja 2009 pa sva s Saša Nemaničem (lastnik Golfarne, trgovine z golf opremo) odpotovala v Orlando na največji golfski sejem na svetu ter seveda v World Golf Village, kjer se nahaja muzej slavnih “World Golf Hall of Fame”.

V Orlandu in okolici sva ostala skoraj tri tedne, kjer sva seveda igrala na najboljših igriščih. Med drugim tudi TPC Sawgrass (igrišče kjer igrajo The PLAYERS Championship), Lake Nona  (domače igrišče in resort kjer domujejo Ernie Els, Annika Sorenstam, Retief Goosen, Graeme McDowell, Justin Rose, Ian Poulter,… Zadnja dva napisana sta naju prišla med samo igro tudi pozdraviti. Neverjetna izkušnja.), LPGA InternationalGinn Hammock Reunion (tri igrišča s podpisi kot so Arnold Palmer, Jack Nicklaus in Tom Watson. Na tej lokaciji domuje tudi Golf Akademija Annike Sorenstam. Vsem, ki boste igrali golf v bližini Orlanda, vam ta resort zelo priporočam. To pa še ni vse. Na tej isti lokaciji sva si ogledala tudi povsem poslovilni in zaprti turnir Annike Sorenstam, v prisotnosti trenutne številke ena svetovnega ženskega golfa Lorene Ochoe in še dveh najlepših igralk na LPGA Natalie Gulbis in Paula Creamer. Igrale so dvojice in kdo je zmagal ni bistvo. Bistvo je bila prisotnost na tem dogodku. Ko sem se naslednje jutro prebudil, sem šel takoj preveriti slike na fotoaparatu, da sem se prepričal, da to niso bile le sanje.
Seveda ne smem pozabiti na najdaljše igrišče na Floridi Hammock Beach The Conservatory 7776 yardov meri iz championship udarjališč. Dolžina ni edina težavnost, je še precej vodnih ovir, prave floridske džungle, ozkih valovitih čistin, ter seveda nešteto majhnih in velikih ter globokih peščenih ovir. Za posladek pa še ekstremno valovite in nizko košene zelenice. Kaj drugega bi lahko pričakovali od arhitekta igrišča Tom Watsona. Na tem igrišču večkrat igra vsem znani Michael Jordan. Jaz osebno, nekomu ki ima hdcp slabši od 20 odsvetujem igranje na tem igrišču, ker to igrišče te zlomi. S hdcp 20 bi odigral s 120 udarci ali več.

Torej sem sezono 2009 pričel s polno zanimivih izkušenj in novih spoznanj. Z novo širino znanja in novo lokacijo za delo, katera je vse prej kot urejena in ugledna, je bil pravi izziv pričeti sezono.
Zanimanje za učenje golfa v moji šoli golfa je ostalo na istem nivoju kot prejšnja leta oz. je celo naraslo. Vsem, ki ste se letos učili pri meni bi se zahvalil in po drugi strani opravičil, ker vam s to lokacijo kjer delam ne morem nuditi cel paket golfa, kateri vam pripada. Zato pa toliko več improviziramo in se prilagajamo, kar pa tudi ni tako slabo. Seveda je velik plus na tej lokaciji Ičo, kateri skrbi, da je od jutra do večera dobra volja in smeh.

Kaj sledi? Za mnoge zimski počitek od golfa. Da pa ne boste povsem izklopili golf sceno, sem kot novost v slovenskem prostoru preko moje spletne strani odprl prvi slovenski golf forum. Preko računalnika boste lahko vsi golfisti Slovenije med sabo kominicirali, zastavljali vprašanja, komentirali, polemizirali ter seveda kaj zanimivega izvedeli.

Moja naloga, torej kot naloga golf učitelja je, da vas čimbolj vsestransko izobrazim. Med drugim je pomembno tudi to:

  •  preden boste postavili palice v kot jih očistite,
  • v kolikor imate kovinske shafte in kovane glave palice, jih z wd40 namažete in s tem zaščitite proti rji,
  • z milom in sirkovo krtačo razmastite gripe, 
  • zelo rabljene rokavice, kar pomeni uporabljene več kot 30x in odvečno kramo vrzite v smeti. Rokavica ni zanič šele ko je strgana, ampak ko izgubi dober oprijem in dobi neprijeten vonj.
  • priporočam bolj pogosti nakup rokavic za golf in po vsaki sezoni menjavo gripov. Gladka rokavica in gladek grip povzročata močnejši stisk palice, kar povzroča manj čiste udarce in kar si najmanj želimo, poškodbe v komolcu.
  • očistite čevlje in zamenjajte spike (žebljičke). V kolikor vsako leto ne kupite vsaj en par čevljev za golf, priporočam, da vsaj spike zamenjate. Varnost pri hoji in stabilnost pri udarcu ne smemo zanemarjati.

Ni pomembna le oprema. Zimski čas je idealen za regeneracijo telesa in fizično pripravo.
Jaz osebno imam zelo dobre izkušnje z manualno terapevtko in strokovnjakinjo za swing flex (terapija za golfiste) Martino Mihič (SENTORIA). Tudi kaka preizkušena kiropraktika je dobrodošla ali pa razvajanje s tajsko masažo v centru THAI.
Ne zanemarjajte fizične priprave v kakršnikoli obliki. Res predlagam kakršnokoli rekreacijo, v kolikor pa boste obiskovalec fitnesa vam priporočam vodeni trening, ker bo neprimerno hitrejši napredek in še suhoparno ne bo.Pravi odnos do sebe in do opreme vam bo odprl nova spoznanja in posledično lepši golf.